Uczta lodu i ognia

Z encyklopediafantastyki.pl
Skocz do: nawigacji, wyszukiwania
Uczta lodu i ognia

Chelsea Monroe-Cassel & Sariann Lehrer
A Feast of Ice and Fire

Uczta lodu ognia.jpg
Język oryginału angielski
Forma Non fiction
Pierwsze wydanie 2012
I wydanie polskie 2013
Wydawca Wydawnictwo Literackie
Przekład Łukasz Małęcki
Oprawa twarda
ISBN 9788308052297
Kupisz w: Solarisnet.pl

Namaszczona przez autora cyklu bestsellerowych powieści i scenarzystę serialu „Gra o tron” George’a R.R. Martina oficjalna książka kucharska serii, to zbiór inspirowanych nią przepisów kulinarnych na napitki, mięsiwa i desery. Ciekawi jesteście co jadają serialowi Lannisterowie, Starkowie czy ród Tyrellów? Teraz będziecie mogli sami przyrządzić dania serwowane podczas uroczystych uczt na królewskim dworze Baratheonów, wykwintnych przyjęć w Lannisporcie, obiadów w Riverrun, codziennych posiłków Czarnych Braci na Murze, wieczerzy w zasypanym śniegiem Winterfell czy lekkich śniadań za Wąskim Morzem. Uczta lodu i ognia doskonale wypełni wam czas w oczekiwaniu na czwarty sezon serialu HBO i kolejną, dziewiątą już powieść George’a R.R. Martina. Jak pisze autor Gry o tron: Nie żałujcie sobie jadła, przyjaciele. Nadchodzi zima. Ta książka pragnie zabrać czytelników w kulinarną podróż przez świat George’a R.R. Martina. Rozpoczniemy ją przy Murze i stamtąd wyruszymy na południe, do Królewskiej Przystani i Dorne, po czym przepłyniemy na okręcie na drugą stronę Wąskiego Morza, by ucztować z Dothrakami i w Wolnych Miastach.

Osobiste
Przestrzenie nazw
Warianty
Działania
Nawigacja
Narzędzia
Pomoc
Szablony